Haapaveden Ha-Sa Oy:n uusi sahalinja käynnistyi kesällä 2022

Kehittämishankkeella parannettiin yrityksen tuottavuutta sekä pienennettiin energiakustannuksia ottamalla käyttöön uutta teknologiaa. Lisäksi hankkeella selvitettiin uusia kansainvälisiä markkinoita. Kehittämishankkeen tavoitteena oli parantaa raaka-aineen arvosaantoa, käyttösuhdetta ja alentaa tuotantokustannuksia. Tavoitteena oli myös pienentää yrityksen hiilijalanjälkeä. Tuotantokapasiteetti nousi 100 000 m3:stä 150 000 m3:in.

Investointi kattoi uuden huoltorakennuksen ja saharakennuksen sekä uudet laitteet tukinsyöttöön, kuorintaan, tukinsuuntaukseen, sahaukseen sekä sivutuotteiden käsittelyyn. Rimoituksen laitteisto uusittiin pääosin ja kaksi kanavakuivaamoa modernisoitiin. Investointi kattoi myös uutta tukkikenttää n. 4 000 m2.

Hankkeeseen saatiin tukea Euroopan aluekehitysrahastosta.

Haapajärven Ha-Sa Oy:n TC -kanavakuivaamo käynnistyi keväällä 2023

Kehittämisinvestoinnin tarkoituksena oli lisätä kuivauskapasiteettia sekä saavuttaa energiatehokkaasti tarkka ja tasainen loppukosteus kuivattavalle sahatavaralle. Investoinnin myötä myös sisäinen logistiikka tehdasalueella tehostui.

Investoinnissa rakennettiin Haapajärvelle huippunykyaikainen TC -kanavakuivaamo, joka lisäsi merkittävästi sahan kuivauskapasiteettia.

Hankkeeseen saatiin tukea Euroopan aluekehitysrahastosta.